Blokování prohlížení vašeho profilu LinkedIn lidem

Autor: Donna Serdula

Není to vždy krádež identity, která uživatelům LinkedIn brání v tom, aby chtěli poskytnout své kontaktní informace na svých profilech. Jsou chvíle, kdy někdo může jednat s pronásledovatelem nebo násilníkem. V těchto situacích vám LinkedIn umožňuje omezit přístup osoby k vašemu profilu a aktivitě na LinkedIn.



Blokovat lidi z počítače můžete pouze pomocí webu LinkedIn. Mobilní aplikace LinkedIn zatím neumožňuje blokovat lidi.



Zde je příklad, jak zabránit osobě, aby viděla váš profil na LinkedIn:

  1. Na vyhledávací liště LinkedIn zadejte jméno osoby, kterou chcete blokovat, a klikněte na tlačítko vyhledávání.
    Jako výsledky hledání se zobrazí seznam profilů odpovídajících jménu.
  2. Kliknutím na výsledek hledání otevřete profil osoby, kterou chcete blokovat.
    Když si zobrazíte profil osoby, v závislosti na vašem nastavení může tato osoba vidět, že jste viděli její profil. Jakmile danou osobu zablokujete, zmizíte z její sekce Kdo si prohlédl váš profil.
  3. Umístěte ukazatel myši na šipku dolů vedle tlačítka v horní části profilu člena a vyberte ze seznamu Blokovat nebo Nahlásit, jak je znázorněno.
    Zobrazí se dialogové okno Blokovat nebo nahlásit tuto osobu.
  4. Zaškrtněte políčko vedle možnosti Blokovat.
  5. Klikněte na Pokračovat.
  6. Na další obrazovce potvrďte akci kliknutím na Souhlasím.
blokování propojeného profilu

Blokování osoby na LinkedIn.



Když někomu zablokujete zobrazení vašeho profilu, daná osoba nebude upozorněna a neměla by vědět, že je něco v nepořádku. Pouze vy můžete odblokovat osobu, kterou jste zablokovali. Když zablokujete osobu, nebudete mít přístup k jejímu profilu a tato osoba nebude moci zobrazit váš. Kromě toho si navzájem neuvidíte aktivitu na LinkedIn ani si navzájem neodesíláte zprávy.

Pokud jste ve spojení, toto připojení zmizí spolu s veškerými doporučeními nebo doporučeními, které vám daná osoba dala nebo vy jste jí dali. Všechna předchozí zobrazení uvedená v seznamu Kdo si prohlédl váš profil jsou vymazána. Nakonec se zastaví všechny návrhy v části Lidé, které možná znáte, nebo Lidé, kteří si také prohlíželi.

Blokování funguje pouze v případě, že je osoba přihlášena na LinkedIn. Pokud se odhlásí z LinkedIn a získá přístup k vašemu veřejnému profilu, tato osoba bude stále moci zobrazit vaše veřejné informace. Aby byl váš profil skutečně soukromý, měli byste také skrýt veřejnou verzi svého profilu, která je viditelná pro vyhledávače a lidi, kteří nejsou přihlášeni k LinkedIn.