Jak opustit skupinu na Facebooku

Carolyn Abram

Když vás někdo přidá do skupiny, na vaši domovskou stránku Facebooku se odešle oznámení. Při příštím přihlášení se nad ikonou oznámení zobrazí malý červený prapor. Po kliknutí vám řekne, o jakou skupinu se jedná a kdo vás přidal; pak můžete jít zkontrolovat skupinu a ujistit se, že chcete být její součástí.

Když se díváte na skupinu, zjistíte, že toho máte hodně. Některé části skupiny budou vypadat povědomě - například pole Sdílet a nedávné příspěvky od členů skupiny ve středu stránky. Ostatní části jsou pro skupiny jedinečné, například fotografie v horní části stránky a karty pro různé části skupin.



jak úspěšně sázet koně

image0.jpg

Do kterékoli konkrétní skupiny se můžete dostat z domovské stránky kliknutím na její název v levém postranním panelu. Skupiny, na které se často díváte, by měly být v horní části; možná budete muset kliknout na odkaz Zobrazit více a zobrazit úplný seznam vašich skupin. Klikněte na název skupiny, kterou chcete navštívit.

Při první návštěvě skupiny se ujistěte, že chcete být součástí této skupiny.

I když vaše oznámení může vysvětlovat, že jste byli pozváni do skupiny, tyto pozvánky fungují tak, že vás přidají do skupiny, dokud se nerozhodnete ji opustit. Je to něco jako říkat, že RSVP lituje pouze na pozvání na večírek.

První věc, na kterou byste se měli při připojení ke skupině podívat, je název skupiny a kdo vás přidal. Často to stačí k určení, zda se chcete držet. Pokud si nejste jisti, zda chcete být součástí skupiny, podívejte se na poslední příspěvky uprostřed stránky. Tyto příspěvky sdílejí členové skupiny přímo s touto skupinou.

Pohled na nedávné příspěvky vám řekne hodně o tom, co můžete od skupiny očekávat v budoucnu. Jsou příspěvky relevantní pro skupinu nebo ne? Probíhá hodně diskusí nebo ne? Zajímají vás příspěvky, které vidíte?

Pokud byla skupina vytvořena teprve nedávno, možná zatím nenajdete příliš mnoho příspěvků. Stále se můžete o skupině dozvědět něco v sekci O aplikaci. Na pravé straně stránky skupiny (vedle posledních příspěvků) je pole s názvem O nás.

jak kreslit mužské vlasy

image1.jpg

Sekce About vám ukáže některé základy skupiny, které vám pomohou pochopit, k čemu to je a jak to bude fungovat:

  • Soukromí: V horní části sekce O aplikaci jsou informace o ochraně soukromí skupiny. Existují tři typy skupin:

    • Otevřeno: Otevřené skupiny jsou veřejně viditelné a mohou se kdokoli připojit. Jinými slovy, každý, kdo používá Facebook, bude moci zobrazit příspěvky a členy této skupiny.

    • Zavřeno: Uzavřené skupiny jsou viditelné pouze částečně. Kdokoli na Facebooku může vidět název skupiny a jejích členů, ale příspěvky se jim nezobrazí, dokud se nestanete členem skupiny. Lidé jsou do uzavřených skupin přidáváni dalšími členy nebo mohou požádat o připojení.

    • Tajný: Tajné skupiny jsou nejvíce soukromé skupiny. Nikdo jiný než ti, kteří do něj byli přidáni, nevidí, že existuje, kdo jsou jeho členové a jaké příspěvky byly zveřejněny. Pokud jste pozváni do tajné skupiny a rozhodnete se ji opustit, nebudete se moci později znovu přidat, protože ji nebudete moci najít.

  • Informace: Veškeré informace, které zadá tvůrce skupiny, se zobrazí v sekci Informace ve skupině. Lidé obvykle používají prostor k popisu toho, o čem skupina je a jak by ji měli využívat.

  • Členové: Vedle slova About je počet členů. Kliknutím na něj přejdete na kartu Členové a můžete si prohlédnout, kdo do skupiny patří. Pokud je to velká skupina, která je otevřená a sjednocená kolem velkého tématu, jako je politická věc, možná neznáte mnoho členů. Pokud se jedná o menší skupinu spojenou s místní aktivitou, je pravděpodobné, že jich znáte více.

Jakmile se se skupinou seznámíte, můžete se rozhodnout, zda chcete zůstat členem nebo skupinu opustit. Pokud se rozhodnete odejít, postupujte takto:

  1. Klikněte na ikonu ozubeného kola.

    Je umístěn na pravé straně stránky naproti všem různým kartám pro skupinu. Po kliknutí se zobrazí rozevírací nabídka.

    jak dlouhá je lakrosová hra
  2. V rozevírací nabídce vyberte možnost Opustit skupinu.

    Otevře se vyskakovací okno s dotazem, zda jste si jisti, že chcete skupinu opustit.

  3. Rozhodnutím, zda chcete zabránit členům skupiny, aby vás znovu přidali, zaškrtnutím nebo zrušením zaškrtnutí políčka Zabránit dalším členům této skupiny v opětovném přidání vás.

    Toto zaškrtávací políčko můžete nechat zaškrtnuté, což znamená, že už nikdy nebudete moci být do skupiny přidáni; nebo pokud si myslíte, že byste v budoucnu možná chtěli být součástí skupiny, zrušte zaškrtnutí tohoto políčka.

  4. Klikněte na Opustit skupinu.

Častěji se však obvykle rozhodnete zůstat ve skupině, což vás vlastně přivede k bodu sdílení a komunikace s ostatními členy skupiny.

Pokud uvažujete o odchodu ze skupiny, protože vás zaplavují oznámení o nových příspěvcích, můžete oznámení jednoduše vypnout. Ve skupině klikněte na tlačítko Oznámení v horní části stránky. Poté můžete vybrat, zda chcete všechna oznámení, oznámení o příspěvcích přátel nebo žádná oznámení.