Jak spravovat nastavení účtu Dropbox

James T. Cains

Nastavení účtu Dropboxu vám umožňuje spravovat mnoho specifik vašeho účtu Dropbox, včetně toho, kolik místa máte pro svůj účet a připojení k vašim účtům na sociálních médiích.

V této oblasti poněkud překvapivě nenajdete správu svého uživatelského jména nebo hesla. Změny uživatelského jména se zpracovávají prostřednictvím nastavení profilu a změny hesla se provádějí prostřednictvím nastavení zabezpečení.



Postup přístupu k nastavení účtu vašeho účtu Dropbox:

  1. Otevřete webový prohlížeč a přejděte na www.dropbox.com

  2. Přihlaste se ke svému účtu

  3. Klikněte na své uživatelské jméno v pravém horním rohu a vyberte Nastavení.

    jak si vyrobit záclony se štípáním
  4. Klikněte na kartu Účet (viz obrázek 1).

    Obrázek 1: Správa nastavení účtu Dropbox.Obrázek 1: Správa nastavení účtu Dropbox.

Správa vašeho prostoru Dropbox

V horní části oblasti Nastavení účtu se zobrazuje graf toho, jak je váš prostor využíván, rozdělený podle běžných souborů (ty, které jste nesdíleli), sdílených souborů (ty, které jste sdíleli) a nevyužitého prostoru (kolik úložiště místo, které vám na účtu zbylo).

Dropbox to bohužel nerozdělí podle typu souboru, jako jsou dokumenty, fotografie, videa atd. Rozdělení běžných a sdílených souborů může být pro některé užitečné, ale rozdělení typů souborů by bylo užitečné, pokud vám dochází místo a uvidíte, že většinu vašeho úložného prostoru zabírá spousta videí.

V části Upgradovat svůj účet máte možnost zaregistrovat se k jednomu ze dvou placených tarifů: Dropbox Pro a Dropbox pro firmy. Pro stojí asi 10 $ měsíčně a poskytuje vám 1 TB úložného prostoru; Obchod stojí 15 $ měsíčně a poskytuje vám neomezené úložiště.

Pokud potřebujete více místa, ale možná nepotřebujete 1 TB nebo neomezené místo, můžete zkusit získat více místa provedením určitých věcí pomocí účtu Dropbox. V oblasti Vydělat více prostoru můžete zjistit, zda jste zatím nějaké místo získali. Kliknutím na Zobrazit celý získaný prostor zobrazíte, jak jste v minulosti získali prostor, a zda můžete cokoli dokončit, abyste získali více prostoru.

Kliknutím na odkaz Pozvěte přátele zkuste získat více místa. Za každého přítele nebo kolegu, kterého úspěšně nastavíte na účtu Dropbox a nainstalujete Dropbox na svůj počítač, můžete získat dalších 500 MB, maximálně 16 GB. Ano, jedná se o do očí bijící pokus přimět vás, abyste se pokusili získat Dropbox více předplatitelů, ale přinejmenším vás za to odmění.

Nastavení kontaktů

Sekce Kontakty vám umožňuje připojit Dropbox k vašim účtům na sociálních médiích a používat Gmail a Yahoo! Poštovní kontakty.

  • Facebook: Klikněte na odkaz Připojit k Facebooku a přihlaste se ke svému účtu na Facebooku. To vám umožní přidávat soubory z vašeho Dropboxu do vašich skupin na Facebooku nebo posílat pozvánky na sdílené složky vašim přátelům na Facebooku.

  • Cvrlikání: Klikněte na odkaz Připojit pomocí Twitteru a přihlaste se ke svému účtu Twitter. Soubory a složky můžete sdílet se všemi svými sledujícími na Twitteru.

    jak vypnout MacBook Pro
  • Gmail a Yahoo! Poštovní kontakty: Kliknutím na odkaz Importovat kontakty pro jednu nebo obě tyto služby můžete sdílet soubory a složky s kontakty.

Smažte svůj účet

V dolní části stránky Nastavení účtu je možnost odstranit vás Dropbox. Když kliknete na tento odkaz, zobrazí se výzva k zadání hesla a důvodu k odstranění účtu.

Pokud svůj účet odstraníte, budou odstraněny soubory, které jste uložili online. Pokud však provádíte synchronizaci s počítačem nebo mobilním zařízením, soubory na těchto zařízeních zůstanou nedotčené.