Jak sdílet fotografie a videa online pomocí služby Flickr

Autor: Nancy C. Muir

Weby pro sdílení obrázků, jako je Flickr, vám umožňují sdílet fotografie a videa přes internet. Sdílení fotografií a videí online prostřednictvím služby Flickr vám dává šanci sdílet vzpomínky s rodinou a přáteli, kteří jsou vzdálení.

Jiné weby pro sdílení obrázků, jako jsou Snapfish a Shutterfly, fungují podobně jako Flickr, o kterém se zde diskutuje. Kromě toho můžete sdílet fotografie a videa prostřednictvím sociálních sítí, jako je Facebook.





1Navštivte Flickr a klikněte na tlačítko Zaregistrovat se.

Jít do Flickr k vytvoření účtu.

dvaKlikněte na Vytvořit nový účet.

Pokud kliknete na Vytvořit nový účet, zobrazí se formulář, ve kterém můžete zadat informace pro vytvoření účtu.

Proces vytváření nového účtu můžete přeskočit a přihlásit se na Flickr pomocí údajů o vašem účtu Yahoo !, Google nebo Facebook.



3Ve formuláři, který se zobrazí, zadejte požadované informace o vás, vaše ID a heslo a otázky týkající se hesla.

Zadejte informace potřebné k vytvoření nového účtu.

4Zadejte kód, který se zobrazí ve spodní části formuláře, a poté klikněte na tlačítko Vytvořit můj účet.

Úvodní obrazovka vám řekne, jak začít používat Flickr.



5Chcete-li nahrát soubory, klikněte na odkaz Nahrát vaše první fotografie.

Na následující obrazovce klikněte na zobrazený odkaz Vybrat fotografie a videa. Zobrazí se dialogové okno Vybrat soubory k nahrání.



6Vyhledejte fotografii nebo video, které chcete nahrát, a klikněte na tlačítko Otevřít.

Zobrazí se dialogové okno Nahrát na Flickr.



7Klepnutím vyberte úroveň ochrany osobních údajů

Soukromé nastaví vaše obrázky tak, aby byly viditelné pouze pro přátele (nebo pro přátele a rodinu), zatímco Veřejné je zpřístupní všem.

8Klikněte na tlačítko Nahrát fotografie a videa.

Zobrazí se lišta, která zobrazuje probíhající nahrávání. V tomto okamžiku můžete přidat popis souboru, pokud chcete, kliknutím na odkaz Přidat popis.

Chcete-li zobrazit fotografie, které jste nahráli na Flickr (nazývá se váš Photostream), klikněte na kartu Vy v horní části obrazovky. Jakmile nahrajete obrázky, můžete je označit nebo určit, kteří lidé se v nich objeví, abyste je mohli snadno prohledat, nastavit v Galeriích nebo označit jako Oblíbené.