Resetování a obnovení přehrávače iPod

Tony Bove

Pravděpodobně vás nepřekvapí, když zjistíte, že při náhodném zmatení nebo odmítnutí zapnutí přehrávače iPod jej můžete opravit resetováním a restartováním systému - stejně jako u počítačů a jiných iPodů. Resetování ano ne obnovit iPod touch do původního stavu z výroby, ani nic nevymaže - váš obsah a nastavení zůstanou beze změny.

Chcete-li iPod touch resetovat, stiskněte a podržte současně tlačítko spánku / probuzení a tlačítko Domů po dobu nejméně 15 sekund a ignorujte červený posuvník Slide to Power Off, dokud se neobjeví logo Apple.



Po resetování iPodu touch by se mělo vše vrátit do normálu, včetně vašich hudebních a datových souborů.

Resetování nastavení přehrávače iPod touch

Můžete resetovat všechna nastavení zařízení iPod touch nebo jejich část a přitom ponechat svůj obsah a osobní údaje beze změny. Chcete-li zobrazit možnosti resetování, zvolte Nastavení → Obecné → Obnovit na domovské obrazovce (Obnovit je v dolní části obrazovky Obecná nastavení). Zobrazí se obrazovka Reset s následujícími možnostmi:

  • Resetovat všechna nastavení: Chcete-li vrátit iPod iPod do původního stavu bez předvoleb nebo nastavení a přitom zachovat neporušený obsah nebo osobní údaje (včetně kontaktů, kalendářů a e-mailových účtů), klepněte na Obnovit všechna nastavení.
  • Vymazat veškerý obsah a nastavení: Vymazat všechno, nejprve připojte iPod touch k počítači nebo napájecímu adaptéru a potom klepněte na Vymazat veškerý obsah a nastavení. Tato operace může chvíli trvat a iPod touch nebudete moci používat, dokud nebude dokončen.
  • Obnovit nastavení sítě: Můžete resetovat nastavení sítě tak, aby byly dříve používané sítě odebrány ze seznamu Wi-Fi. Tento typ resetování je užitečný, pokud nemůžete najít jiný způsob, jak zabránit automatickému připojení sítě Wi-Fi k zařízení iPod touch - stačí klepnout na Obnovit nastavení sítě a budete automaticky odpojeni od jakékoli sítě Wi-Fi. (Wi-Fi je vypnuto a znovu zapnuto.)
  • Resetovat slovník klávesnice: Chcete-li resetovat slovník klávesnice, klepněte na Obnovit slovník klávesnice. To vymaže všechna slova, která byla přidána do slovníku. (Slova se přidají, když odmítnete slova navržená klávesnicí na obrazovce a slovo napíšete.)
  • Obnovit rozložení domovské obrazovky: Pokud jste přeskupili ikony na domovské obrazovce, můžete je nastavit zpět do původních pozic. Chcete-li obnovit výchozí nastavení domovské obrazovky, klepněte na Obnovit rozložení domovské obrazovky.
  • Obnovit polohu a soukromí: Svou polohu a nastavení soukromí můžete obnovit klepnutím na Obnovit polohu a soukromí.

Resetování zařízení iPod nano a iPod classic

Chcete-li iPod nano resetovat, stiskněte tlačítko spánku / probuzení a tlačítko Domů po dobu šesti sekund, dokud se nezobrazí logo Apple.

Chcete-li resetovat iPod classic, postupujte takto:

  1. Přepněte přepínač přidržení.
    Posunutím přepínače přidržení doprava odkryjte oranžovou vrstvu, abyste zamkli tlačítka, a poté jej odemkněte zpět.
  2. Stiskněte současně tlačítka Menu a Select a podržte je alespoň 6 sekund nebo dokud se neobjeví logo Apple; poté, co uvidíte logo Apple, uvolněte tlačítka.
    Vzhled loga Apple signalizuje, že se váš iPod resetuje, takže již nemusíte držet tlačítka.

Jakmile uvidíte logo Apple, uvolněte nabídku a vyberte tlačítka. Pokud budete po zobrazení loga pokračovat v stisknutí tlačítek, na iPodu se zobrazí ikona slabé baterie a před dalším použitím jej musíte připojit ke zdroji napájení.

Chcete-li resetovat nastavení zařízení iPod nano nebo iPod classic, zvolte Nastavení → Obnovit nastavení na domovské obrazovce přehrávače iPod nano nebo hlavní nabídce přehrávače iPod classic a poté vyberte Obnovit (nebo Zrušit pro zrušení). Tím se obnoví výchozí nastavení všech položek v nabídce Nastavení.

Resetování přehrávače iPod shuffle

Chcete-li iPod shuffle resetovat, nejprve jej odpojte od počítače (pokud jste to ještě neudělali) a poté posuňte třípolohový přepínač do polohy Vypnuto. Zelený pruh pod přepínačem by neměl být viditelný. Počkejte 5 sekund a poté přepněte posuvník zpět do polohy Shuffle Songs nebo Play in Order.

Po resetování by se mělo vše vrátit do normálu, včetně vašich hudebních a datových souborů.